Preguntes freqüents

FAQ´S

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS I RESPOSTES

Quina és la quota de pagament d’una plaça privada?

El preu total de la plaça privada per l’any 2022 és de 1.700 € més l’IVA.

Com es pot realitzar l’accés al centre?

La nostra ubicació permet un accés tant en cotxe particular com en transport públic, ja que Sant Andreu de Llavaneres compta amb una estació de tren i diverses línies d’autobús per arribar al centre de manera ràpida i eficaç. Així mateix, als voltants del centre hi ha amplitud de llocs per estacionar els vehicles.

El centre està dividit per places? Es troben tots els usuaris junts?

Sí, el centre està sectoritzat. D’una banda, hi ha una planta exclusiva per a la residència assistida, és a dir, aquelles que corresponen a una plaça de dependència o una privada. I, d’altra banda, hi ha dues plantes dedicades a les places sociosanitàries d’hospitalització intermèdia.

Durant la visita al meu familiar puc portar la meva mascota?

El centre destaca per àmplies zones enjardinades exteriors i, per tant, sempre que la visita es realitzi en les dites zones, estan permeses les visites de mascotes amb l’objectiu d’afavorir el benestar dels nostres usuaris.

Quines activitats ofereix el centre?

En aquest cas, el centre ofereix el servei de rehabilitació, així com activitats de dinamització i  teràpies diàries. Entre les més destacades es troben la musicologia, el bingo, els tallers de treballs manuals i aquells que serveixen per explorar la memòria cognitiva a través dels records dels residents.

Si el meu familiar ha de seguir una dieta específica, el centre podrà oferir-li amb garantia?

Sense dubte. El centre compta amb una cuina pròpia on treballen professionals assessorats per la Dietista de l’empresa. A més, sempre se segueixen les recomanacions facultatives i d’infermeria per tal d’acomplir la dieta pautada.

El centre pot sol·licitar lleis de dependència o coneix els recursos als quals tenen dret els usuaris segons el grau de dependència?

Sí, el centre s’encarrega de tramitar i fer el seguiment de les sol·licituds de llei de dependència i el seu posterior procediment. 

En cas de desitjar un canvi de centre, és possible?

Sí, sempre que s’adreci als professionals corresponents, en aquest cas, el departament mèdic i assistència social.

Puc portar menjar per al meu familiar?

En un principi, només s’accepten productes envasats i que siguin de consum immediat per tal d’evitar possibles problemes i intoxicacions alimentàries. Així mateix, es recomana que aquests productes es consumeixin durant la visita, ja que la fi és evitar acumulació de menjars a les habitacions que després hagin d’acabar llençant-se o bé que generin brutícia.

Puc sortir del centre amb el meu familiar per anar a fer un tomb?

Actualment, el règim de sortides fora del centre està molt limitat. Únicament poden realitzar sortides a l’exterior els residents que disposin d’una plaça de dependència o privada. Per tant, els pacients amb una plaça sociosanitària d’hospitalització no podran sortir i les visites s’hauran de dur a terme dins del centre.

D’afegitó, cal destacar que els pacients que es troben a la Unitat de Psicogeriatria poden sortir al jardí durant les visites dels familiars sempre que es garanteixi la distància de seguretat amb les altres famílies i es tingui cura.

Com funciona el servei de perruqueria? I el de podologia?

Ambdós serveis són externs al centre i, per tant, tenen una organització pròpia. Pel que fa al podòleg, té un cost de 17 € i fa una visita mensual. Per tal d’apuntar al vostre familiar a la visita, heu de contactar amb la recepció del centre qui disposa del registre necessari. 

De la mateixa manera funciona el servei de perruqueria. A la recepció del centre us oferiran uns petits  tickets per omplir amb les diverses opcions existents, així com el preu. Podreu seleccionar l’opció que us convingui i efectuar el pagament a l’instant. La perruquera sol assistir al centre un cop per setmana i atén per ordre de demanda.